Nu het doek is gevallen voor het opbouwen van pensioen in eigen beheer, moet u gaan kiezen wat u met uw reeds in eigen beheer opgebouwde pensioen wilt gaan doen: afkopen, omzetten of de pensioenaanspraak ongewijzigd laten. In deze blog leest u meer over de keuze om het pensioen in eigen beheer af te kopen met een belastingkorting.

Nu het doek is gevallen voor het opbouwen van pensioen in eigen beheer, moet u gaan kiezen wat u met uw reeds in eigen beheer opgebouwde pensioen wilt gaan doen: afkopen, omzetten of de pensioenaanspraak ongewijzigd laten. In deze blogr leest u meer over de keuze om het pensioen in eigen beheer om te zetten in een oudedagsverplichting.

Sinds 1 juli 2017 kunt u geen pensioen meer opbouwen in uw eigen bv. Het pensioen in eigen beheer is afgeschaft. Maar wat te doen met uw bestaande pensioenvoorziening in eigen beheer? U kunt kiezen uit drie mogelijkheden, afhankelijk van uw keuze moet uw partner instemmen en heeft u een informatieplicht richting de Belastingdienst. In deze blog leest u hier meer over.

01 feb

Het lijkt aantrekkelijk: wonen en werken in één pand. Maar een kantoor aan huis is lang niet altijd ook fiscaal aantrekkelijk. Er gelden heel wat regels. Zo is er onder meer een verschil in de behandeling van een kwalificerende en een niet-kwalificerende werkruimte.

30 jan

Het nieuwe huwelijksvermogensrecht in de praktijk

Vanaf 1 januari van dit jaar zijn er nieuwe regels als u gaat trouwen. Dan geldt namelijk de beperkte gemeenschap van goederen voor iedereen die gaat trouwen en geen huwelijkse voorwaarden heeft opgesteld. Wat is er veranderd?

Wat betekent dat een beperkte gemeenschap van goederen? En in welk opzicht wijkt dat af van de wettelijke regeling die voorheen gold, de algehele gemeenschap van goederen?

 

30 jan


Fiscaal vriendelijk rijden wordt steeds lastiger nu de laatste jaren de autobelastingen zijn aangescherpt. Het kan nog wel, maar de voordelen zijn voor een steeds kleinere groep beschikbaar. In deze blog een blik op de fiscale toekomst van de auto.

 

30 jan

In februari vindt de afrekening van de werkkostenregeling (WKR) voor 2017 plaats. De werkkostenregeling blijft voor velen nog lastige materie. Daarom in deze advieswijzer een overzicht van de hoofdlijnen.

22 jan

Laatste jaar voor de KOR? Pas deze in 2017 nog toe!

Pas in uw laatste btw-aangifte van 2017 de kleineondernemersregeling (KOR) nog toe. De KOR in zijn huidige vorm zal naar verwachting de komende jaren verdwijnen. Eind 2016 berichtte de staatssecretaris dat onderzocht wordt of de KOR vervangen kon worden door een omzetgerelateerde vrijstelling die naar keuze wel of niet kan worden toegepast. In de bijlagen bij de Miljoenennota 2018 is aangekondigd dat een omzetdrempel van € 17.500 zal worden gehanteerd. Ondernemers die minder dan € 17.500 aan omzet behalen kunnen kiezen voor een vrijstelling van btw en ontheffing van administratieve verplichtingen. Deze nieuwe regeling zou vanaf 2019 moeten worden ingevoerd.

19 jan

Voor de eigen woning gelden stringente fiscale regels. Een lening voor de eigen woning moet bijvoorbeeld aan aflossingseisen voldoen om voor renteaftrek in aanmerking te komen. Bovendien geldt een aftrekbeperking voor rente in de hoogste belastingschijf (52%). Welke regels van toepassing zijn, is afhankelijk van uw individuele situatie. In deze blog komen verschillende situaties aan bod.

Verzoek tot ondercuratelestelling

IPA-ACON Groep

T 0031 (23) 5319 539

 

Bewindvoering:

IPA-ACON Vermogenszorg

T 0031 (23) 518 3425

 

 
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
 
Adres

Wilhelminapark 29
2012 KC Haarlem

Postbus 6222
2001 HE Haarlem