Fiscale coronamaatregel grensarbeiders verlengd

De fiscale behandeling van grensarbeiders die als gevolg van het coronavirus momenteel thuis werken, is verlengd tot en met 30 juni. Dit betekent dat de thuiswerkdagen mogen worden gezien als arbeid in het land waar de grensarbeider normaal gesproken zou werken.

Thuiswerkers

LaptopWerknemers werken vanwege het coronavirus waar mogelijk vanuit huis. Dit geldt ook voor de meeste grensarbeiders.

Thuis werken niet anders belasten

Nederland en Duitsland hebben voor grensarbeiders in loondienst afgesproken dat de dagen waarop thuis wordt gewerkt, mogen worden behandeld alsof er is gewerkt in het land waar de werknemer onder normale omstandigheden zou hebben gewerkt.

De thuisgewerkte dagen moeten daar dan wel worden belast. Nederland heeft dit ook met België afgesproken. Op die manier verandert er niets in de belastingheffing over deze inkomsten.

Afwijken mag

De werknemers hoeven er niet voor te kiezen om thuisgewerkte dagen op deze manier te belasten. Afwijken mag dus.

Fiscale gevolgen

Woont een werknemer dus bijvoorbeeld in Duitsland of België en werkt hij normaal gezien in Nederland, dan blijft de Nederlandse werkgever Nederlandse loonheffingen inhouden op het salaris. In de omgekeerde situaties is dit dus ook zo.

Afspraken verlengd

De afspraken tussen Duitsland en Nederland en België en Nederland gelden in elk geval van 11 maart 2020 tot en met 30 juni 2020. De overeenkomst met Duitsland wordt maandelijks automatisch verlengd, totdat Nederland of Duitsland deze opzegt. De overeenkomst met België wordt na 30 juni 2020 maandelijks verlengd als Nederland en België dit overeenkomen.

IPA-ACON Groep

T 0031 (23) 5319 539

 

Bewindvoering:

IPA-ACON Vermogenszorg

T 0031 (23) 518 3425

 

 
E-mail
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
Adres

Henk Schijvenaarstraat 1
2031 VZ  Haarlem

Postbus 6222
2001 HE Haarlem